Vrienden van het Rode Kruis in actie

 

Samen impact maken. Dat doen de Vrienden van het Rode Kruis. Een groep betrokken ondernemers die investeren in innovatieve oplossingen om mensen in Nederland en het buitenland minder kwetsbaar te maken voor kleine en grote rampen. Het Rode Kruis heeft als grootste noodhulporganisatie ter wereld veel expertise op dit gebied.

De Vrienden investeren in drie programma’s:

  1. Filipijnen: Tacloban

Ieder jaar worden de Filipijnen getroffen door natuurgeweld. Tyfoons en moessonregens teisteren de lokale bevolking. Een goede voorbereiding voorkomt een hoop leed. Zo plant het Rode Kruis mangrovebomen die de kust helpen beschermen bij storm. Daarnaast worden wijken voorzien van hulpmiddelen, zoals sirenes, megafoons en geluidsinstallaties, om mensen te waarschuwen.

  1. Nederland: Goed Voorbereid

Ook in Nederland kunnen mensen in een noodsituatie terecht komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Sommige mensen zijn extra kwetsbaar, zoals kinderen, ouderen en laaggeletterden. We proberen hen voor te bereiden op noodsituaties door hen vaardigheden aan te leren en hun sociale netwerk te vergroten.

  1. Wereldwijd: 510 data-initiatief

Informatie redt levens. Tijdens en vlak na een ramp, maar zeker ook ervóór. Bij veel rampen kunnen levens en bezittingen worden gered als mensen geld hebben om op tijd voorzorgsmaatregelen te nemen. Het Rode Kruis zet daarom steeds meer in op het geven van financiële steun voordat de ramp toeslaat.

Help je ook mee?  

Lees meer Lees minder